Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” sahnesiyle başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” sahnesiyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve

Tayyare Kültür Merkezi, Ekim Sanat Sahnesi ve Kafa Sanat Sahnesi’nde 2-8 Mayıs tarihleri arasında devam edecek 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali'ne; çeşitli fabrikaların tiyatro ekipleri katılacak.

Bursalı tiyatroseverler, fabrikalarda tezgah başında çalışan işçilerin aynı zamanda sahne ışıkları altında nasıl usta birer sanatçıya dönüştüğüne tanıklık edecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Fabrikalarda, tarlalarda, atölyelerde, inşaatlarda, kısacası yaşamın her alanında özveriyle çalışan emekçilerimiz, kentimizin çelik dişlileridir. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de çalışmanın ve emeğin önemine işaret etmek için 'Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak.' demiştir. Kültür ve sanat; bir toplumun gelişmişlik düzeyine işaret eder, bu sebeple asla ihmal edilmemesi gereken bir alandır.” diye konuştu.

Başkan Bozbey, 8 Mayıs’a kadar devam edecek olan festivalde, işçilerin birbirinden güzel oyunları sahneye taşıyacağını ifade ederek, “Bizleri gülümsetecek her bir sanatçımıza, tiyatro grubumuza, fabrikamıza ve iş birliği için Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi’ne gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Gösteri bitiminde, izleyicilerden büyük alkış toplayan “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” oyuncularına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı