Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan: Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’nı kalkınmanın ve refahın yüzyılı yapmaktır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 13. Çalışma Meclisi’nin açılışına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği” temasıyla işçi, kamu görevlileri ve işveren sendika konfederasyonları, oda ve borsa birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle 13. Çalışma Meclisi'nin ilk oturumunda bir araya geldi.

Bakan Işıkhan açıklamasında, "Çalışma hayatı üzerine en geniş kapsamlı istişare yapılarından olan meclisimizde, ülkemizin çalışma hayatının geleceğini ele alacağız. Türkiye Yüzyılı’nın ilk Çalışma Meclisi’ni paydaşlarımızla sosyal diyalog zemininde gerçekleştirecek, öneri ve fikirleri dinleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Işıkhan, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" başlığı altında gerçekleştireceğimiz 13. Çalışma Meclisi’nin hayırlı olmasını diledi.

Dünyada ve bölgede; jeopolitik gerilimler, ekonomik dalgalanmalar yaşandğına dikkat çeken Işıkhan, "Pandemi gibi salgın hastalıklar, doğal afetler, göç hareketleri, savaşlar, su, gıda ve enerji krizleri; ne yazık ki beraberinde yeni riskler ve belirsizlikler getiriyor.  Türkiye olarak; bu belirsizliklerin getireceği her türlü riske karşı alınacak tedbirlere yönelik dikkatli bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Bakan Işıkhan, nihai hedefin Türkiye Yüzyılı'nı; emeğin, yatırımın, üretimin, istihdamın, büyümenin, kalkınmanın ve refahın yüzyılı yapmak olduğunu belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şunları dile getirdi:

"Günümüzde çalışma hayatı, hızla değişen ekonomik, teknolojik ve sosyal dinamiklerle karşı karşıyadır. Gerçek bir dönüşümün içindeyiz. Ancak unutmamalıyız ki; yaşadığımız dönüşümün merkezinde her zaman insan ve emek olmalıdır."

Hibya Haber Ajansı