Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİST100 teknik analizi

Geçtiğimiz haftayı genel olarak dar bantta yatay hareket ile sürdüren BIST100 endeksi, haftanın kapanış gününde güçlü bir yükseliş sergiledi.

Geçtiğimiz haftayı genel olarak

Geçtiğimiz haftayı genel olarak dar bantta yatay hareket ile sürdüren BIST100 endeksi, haftanın kapanış gününde güçlü bir yükseliş sergiledi. Açılışını 9763 seviyesinden yapan endeks günü %2.05’lik değer kazanımı ile 9915 seviyesinde kapadı.

Tüm indikatörlerin pozitif seyrediyor olmasına ek olarak bazı kısa ve orta vadeli indikatörlerin AL sinyallerini korumaya devam ediyor olması endeks hakkında pozitif düşünmemizi sağlıyor.

İlk ara direnç seviyesi olarak verdiğimiz 9850 seviyesinin üstünde gelen kapanış da bu düşüncemizi destekliyor. 22 günlük ortalamanın 50 günlük ortalamayla arasını pozitif olarak arttırıyor olması da olumlu gördüğümüz bir diğer durum.

Jeopolitik gerilimlerin konuşulmasının neredeyse tamamen bırakıldığı bu son günlerde, olumlu havanın süreceğini ve endeksin güne artı başlayacağını düşünüyoruz.

Yükselişin devamında psikolojik direnç olan 10000 seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılabilmesi yükseliş trendine ivme kazandıracaktır.

Bu direncin aşılması halinde ise 10230 ile 10500 seviyelerini üst dirençler olarak takip edeceğiz.

Olası geri çekilmelerde ise geçtiğimiz günlerde direnç olarak gördüğümüz 9850 seviyesini ilk destek olarak izleyeceğiz.

Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların sürdürülmesini olumlu bulmakla beraber kısa vadeli olarak pozisyonlar artırılabilir.

Kaynak A1Capital

Hibya Haber Ajansı