Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dün İstanbul’da yunus ekipleri tarafından ele geçirilen silahlar” iddiası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Dün İstanbul’da yunus ekipleri tarafından ele geçirilen silahlar. Bu miktarda silah ile neler yapılabilir?” iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele

DMM, sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflarla ilgili, "Dün İstanbul'da yunus ekipleri tarafından ele geçirilen silahlar. Bu miktarda silah ile neler yapılabilir?" şeklindeki iddiaların, kamuoyunda tedirginlik yaratmaya yönelik manipülatif iddialar olduğunu bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

4 Mayıs 2024 tarihinde Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından İstanbul/Sarıyer ilçesinde gerçekleştirilen uygulama sırasında, şüphe üzerine bir araç durdurulmuş, aracın bagajında çeşitli modellerde toplam 141 adet silah ve çeşitli mühimmatlar olduğu görülmüş ve araçta bulunan 2 şahıs ve silahlar polis merkezine intikal ettirilmiştir. Polis merkezinde yapılan incelemede; araçta bulunan şahısların Hasdal Kışlası’nda bir dizinin çekiminden geldikleri ve gerekli izin belgelerinin olduğu tespit edilmiş, bahse konu şahıslar çekimde kullanılan kurusıkı silahlarla birlikte serbest bırakılmıştır. Bahse konu set ekipmanı ile ilgili fotoğrafların kasıtlı biçimde "gerçek cephane" olarak paylaşıldığı ve "sığınmacılarla" ilişkilendirilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir."

Hibya Haber Ajansı