Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Forex analizi

Mevduat ve katılım hesaplarından elde edilen faiz ve kar paylarında vadelerine göre  gelir vergisi kesintisi yapılmasına karar verildi.

Mevduat ve katılım hesaplarından

Türkiye

Mevduat ve katılım hesaplarından elde edilen faiz ve kar paylarında vadelerine göre  gelir vergisi kesintisi yapılmasına karar verildi.

Bugün içeride İmalat PMI verisi açıklanacak. Bir önceki ay veri eşik değer olan 50 seviyesinde açıklanmıştı.

Euro Bölgesi

Salı günü gelen verilere göre, Euro Bölgesi 1.çeyrekte, çeyreklik %0,4 ve yıllık bazda %0,3 ile beklentilerin üstünde büyüyerek resesyondan çıktı, Nisan ayında bölgede manşet enflasyon beklentilere paralel %2,4 gelirken, çekirdek enflasyon %2,8 ile beklenti altında gelerek geriledi. Sıkı para politikası uygulanması sonrası büyüme gerçekleşirken enflasyonun düşüş kaydetmesi,  ECB’nin haziran ayında faiz indirimine gideceğini desteklemekte. ECB üyeleri Villery ve De Cos ‘da bankanın haziranda faiz indirimine başlıya bileceğini açıkladılar. Bölgenin en büyük ekonomisi olan Almanya’da 1.çeyrekte %0,2 ile beklentilerin üstünde büyüdüğünü açıkladı.

Bugün Euro Bölgesi ve Almanya İmalat PMI verileri karşılanacak.

ABD

FED, piyasa beklentilerine paralel oy birliği ile faiz oranını sabit bıraktı. Banka ayrıca 1 Hazirandan itibaren tahvil itfa limitini 60 milyar dolardan 25 milyar dolara düşürerek bilançosunu küçültme hızını yavaşlatacağını açıkladı. FED Başkanı Powell karar sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonun son bir yılda düştüğünü ancak hala yüksek seviyede olduğunu ve ilerlemenin aksadığını belirtti. Enflasyonun bu yıl gerileyeceğine olan güveninin öncekine göre daha düşük olduğunu, enflasyonda katılığın daha kalıcı olması ve iş gücü piyasası güçlü kalmaya devam eder ise faiz indirimlerinin ertelemenin uygun olacağını belirtti. Powell, uyguladıkları politikanın sıkılaştırıcı olduğunu, bir sonraki adımın faiz indirimi olacağına dair açıklamalar piyasalarda kısmen olumlu olarak olarak algılandı. ABD özel sektör istihdam verisinin beklentileri aşması ve Powell’ın iş gücü piyasasına vurgu yapması, yarın açıklanacak Tarım dışı istihdam verisini daha da önemli kılıyor. Powell açıklamaları sonrası bankanın ilk faiz indirimi beklentileri kasım ayına ötelendiği fiyatlanıyor.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı