Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Op. Dr. Elif Seda Keskin, Jolie Profil uygulamasında artış bekliyor

Dış görünümünden mutlu olmayanlar daha memnun oldukları bir yüz görünümüne sahip olmak adına estetik uygulamalara yöneliyor. Global sektördeki gelişmeleri yakından takip eden Op. Dr. Elif Seda Keskin, Amerika’da ünlü oyuncu Angelina Jolie gibi yüz hatlarına sahip olmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği ve “kalp yüz” olarak da bilinen Jolie Profil uygulamasının Türkiye’de de artmasını beklediklerini dile getirdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Teknolojik gelişmeler, kişisel görünüm ve kişisel bakıma verilen önemin artması gibi unsurlar, estetik sektörünün yükselişini istikrarlı kılıyor. Araştırma şirketi Imarc’ın verilerine göre, küresel medikal estetik pazar büyüklüğü 2023’te 16,8 milyar dolara ulaşırken, pastadan en büyük payı Kuzey Amerika aldı. Estetik Cerrah Elif Seda Keskin, ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie’ye benzemek için “Jolie Profil” adı verilen uygulamanın Amerika’da popüler olduğunu belirterek bazı bilgiler paylaştı.

Uygulamanın” kalp şeklinde yüz” olarak da tanımlanabileceğini söyleyen Op. Dr. Elif Seda Keskin, “Jolie Profil uygulaması, Türkiye’de henüz yeni yeni tercih ediliyor. Bu uygulamayı yakın zamanda daha çok duyacağımızdan eminim. İlk uygulayıcılarından biri olmak, sektörün gelişimine duyduğumuz ilgiden kaynaklanıyor. Amacımız tüm akımları Türkiye’ye taşımak değil, bütünsel güzelliğe hizmet ettiğine inandığımız doğru uygulamalara öncülük etmek. Önceliğimiz doğallık üzerinden iyileştirilmiş görüntüyü sağlamak. Hastaların olduklarından başka birine evrilmemesi için ezberden uzak, akılcı ve estetik bir yol izliyoruz” dedi.

“Uygulama doğallıktan uzaklaşmadan, kişiye özel planlanıyor”

Dünyadaki gelişmeleri takip ederek yakından takip ettiklerini dile getiren Estetik Cerrah Elif Seda Keskin, “Yüz estetiği, kişilerin daha memnun oldukları bir yüz görünümüne sahip olmalarına yardımcı olur. Jolie Profil uygulamasında da, kalp ya da V şekilli yüz görünümüne sahip olmak isteyenlere birden fazla estetik işlem uygulanır. Doğallıktan uzaklaşmadan, hastanın kendi yüzünü daha iyiye taşıyacak şekilde görüntü iyileştirmesi yapılabilir. Doğru kişiye doğru uygulama ile en iyi sonuçları alıyoruz. Uygulamanın doğru planlanması için mutlaka işlem kararı almadan önce uzman bir doktorla istişare edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

“Kalp şeklinde yüz uygulaması bir dizi estetik işlem gerektirir”

Uygulamanın her yaştaki kişiye yapılabileceğini belirten Op. Dr. Elif Seda Keskin, “Jolie Profil uygulaması, bir dizi işlem gerektirir. Bişektomi gibi lokal anestezili işlemlerle yanak inceltilir. Dolgu ya da sıvı yüz germe gibi bazı dolgusuz lifting işlemleriyle de yüz yukarı kaldırılır. Sonuçta definasyonu daha yüksek bir yüz elde edilir. Angelina Jolie’nin yüz şekli bunun tipik örneklerdendir. Bu stilde çene ve elmacık kemikler belirginken, yanak hattı bir nevi daha çöküktür. Özellikle bişektomi gibi cerrahi müdahalelerde yüzün ihtiyaçları arasında ise mutlaka klinik ortamda uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Tek tek mükemmellik yerine bütüne bakmak gerekiyor”

Uygulamanın kişiden kişiye değiştiğinin ve özel olarak programlanması gerektiğinin altını çizen Estetik Cerrah Elif Seda Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Güzelliğin, doğallığı kaybetmeden de mümkün olduğunun bilinmesi gerekiyor. Estetik müdahalelerde hedeflediğimiz tek tek mükemmellik değil. Yüz hatlarının bir bütün olarak ahenkli olmasını esas alıyoruz. Bütünü mükemmel kılmak için kimi hastada basit dolgu uygulamaları yeterli olurken bazıları için cerrahi işlemler gerekebiliyor. İhtiyaca göre prosedür şekillense de sonuçta tüm uygulamaları lokal anestezi altında yapabiliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı