Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piyasadan haberler

IMASM… Norm Yeşil Enerji, endüstriyel amaçlı enerji depolama üniteleri üretimi hususunda yatırımlarına Tekirdağ İli Ergene ilçesi Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi 239 ada 10 parsel ‘de devam etmektedir.

IMASM… Norm Yeşil Enerji,

IMASM… Norm Yeşil Enerji, endüstriyel amaçlı enerji depolama üniteleri üretimi hususunda yatırımlarına Tekirdağ İli Ergene ilçesi Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi 239 ada 10 parsel 'de devam etmektedir. Bilindiği üzere, yapımını 2024 yıl sonuna kadar tamamlayıp üretime geçeceğimiz yıllık 1 GWh kapasiteli Konteyner tipi enerji depolama üniteleri üretimi için Çin kökenli devlet şirketi CETC ile anahtar teslim üretim Bandı tedariki ve kurulumu için 2022 yılında imzalanan sözleşme gereği, ekipman teslimatı temmuz ayında gerçekleşecek. Bu hususta Norm Yeşil Enerji olarak dünya Lityum-İyon hücre üreticisi Hithium ile Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu pazarları için karşılıklı iş birliği, tam teşekküllü tedarik, teknik dizayn ve tasarım, eğitim programları, satış sonrası servis ve bakım, karşılıklı olarak proje geliştirme gibi konuları içeren geniş kapsamlı bir iyi niyet anlaşması imzalanmıştır.

IMASM… Şirket ile Afrika, Güney Amerika ve Bağımsız Devletler Topluluğunda mukim müşterileri arasında yeni imzalanan ve bu yıl sevkiyatı yapılmak üzere toplam bedeli 13.236.300 USD olan Un ve Yem Değirmeni Komple Proje anlaşmaların peşinat ödemeleri şirket hesabına ulaşmıştır. Bu projeler ile beraber, alınan sipariş tutarı 70.000.000 USD ye ulaşmış olup, yılsonuna kadar alınabilecek potansiyel siparişler ile birlikte toplam siparişlerin 100.000.000 USD üzerinde olması planlanmaktadır.

GEREL… Şirketin 22.03.2024 tarihinde kamuya açıklamış olduğu, kayıtlı sermaye tavanının 400.000.000 TL'den 2.000.000.000 TL'sine yükseltilmesi, kayıtlı sermaye geçerlilik süresinin 2024-2028 olarak belirlenmesine ilişkin kararına istinaden şirket esas sözleşmesinin "Kayıtlı Sermaye ve Hisse Senetlerinin Nev'i" başlıklı 6'ncı maddesinin tadili için 04.04.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.

HEDEF… Şirketin önümüzdeki beş yıl için ihtiyaç duyulan kayıtlı sermaye tavanının belirlenmesi hususu görüşüldü. Bu çerçevede; şirketin kayıtlı sermaye tavanının 10.000.000.000 TL'sına çıkarılmasına, esas sözleşmemizin "Sermaye ve Hisse Senetleri" başlıklı 6. maddesinin ekteki şekilde tadil edilmesine, gerekli izinlerin alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunulmasına ve diğer yasal prosedürün yerine getirilmesine, oy birliği ile karar verildi.

MRGYO… Şirket, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'inci maddesi hükmü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 Sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde; 2024-2028 yılları için Şirketin mevcut 500.000.000.- TL (Beşyüzyüzmilyon) Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanının 5.000.000.000- TL (BeşMilyarTürk Lirası)'na artırılmasına ve bu çerçevede Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8'ncı maddesinin tadil edilmesine Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.

SELGD… Şirket ve yatırımcıların hak ve menfaatleri gözetilerek şirket tarafından yeni faaliyet alanlarına girmesi amacıyla, Dünya Yatırım Holding A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde şirket tarafından "devir alınması" suretiyle, şirket bünyesinde birleştirilmesine ("Birleşme İşlemi"). Birleşme İşlemi tahtında; "Birleşme oranı", "Değişim oranı", ve gerekmesi halinde bu oranlar dikkate alınarak hesaplanacak "sermaye artırım tutarı" ve dolayısıyla artırılacak sermayede Dünya Yatırım Holding A.Ş. pay sahiplerine verilecek pay adetlerinin, ilgili mevzuat hükümlerine uygun, adil ve makul bir yaklaşımla ve hiçbir tereddüt oluşturmayacak şekilde birleşmesine karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı