Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piyasadan haberler

ALARK… Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi; ana faaliyet konusu jeotermal enerjiye dayalı seracılık olan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 15.050.000,00 TL nominal değerli 15.050.000 adet hissesinin tamamını (%100) 20.285.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelle 07.05.2024 tarihi itibarıyla devraldı.

ALARK… Bağlı Ortaklığımız Alarko

ALARK… Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi; ana faaliyet konusu jeotermal enerjiye dayalı seracılık olan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 15.050.000,00 TL nominal değerli 15.050.000 adet hissesinin tamamını (%100) 20.285.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelle 07.05.2024 tarihi itibarıyla devralmıştır. Hisseleri devralınan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi; Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde bulunan 10.000,00 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak işletme ruhsatına, söz konusu işletme ruhsatına bağlı olarak 5 adet kuyunun işletme hakkına ve Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde yaklaşık 120.600,00 m2 yüzölçümlü kısmında sera kurulu olan toplamda 193.791,98 m2 yüzölçümlü taşınmaza sahiptir.

KCAER… Şirketimizin 18.04.2024 tarihli özel durum açıklaması ile, Yönetim Kurulumuz tarafından şirketimizin yurtdışı operasyonlarının gelişmesi ve globalleşme çalışmalarına hız verilmesi amacıyla 2.000.000,00 TL (iki milyon Türk Lirası) başlangıç sermayeli bir anonim şirket kurulmasına ve söz konusu şirkete %99 oranında iştirak edilmesine karar verildiği duyurulmuştu. KCR Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin kuruluşu tescil edilmiş olup, kuruluş ilanı 03.05.2024 tarih ve 11074 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmıştır.

PASEU… Şirketimiz demiryolu faaliyetlerini doğrudan ilgilendiren BTK güzergahında kapasiteyi 5 katına çıkarmak için hattın Gürcistan parkurunda geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başlayan modernizasyon çalışmaları ile ilgili yatırımcılarımıza bilgi vermek maksadıyla aşağıdaki hususlara değinilmektedir. Güzergah üzerinde işbirliği yaptığımız Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan partnerlerimizden şirketimize yapılan bildirimlerde; BTK Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Gürcistan sınırları içerisinde yer alan 61 kilometrelik demiryolu hattı üzerinde geçtiğimiz yıl ortalarından bu yana devam eden bakım onarım ve genişletme çalışmalarının tamamlanmış olduğu ve BTK hattının 20 Mayıs 2024 tarihinde demiryolu yük taşımacılığına tamamı ile açılmış olacağı hususu yer almaktadır. Bölgesel ve küresel ticaret için yüksek öneme sahip Orta Koridor üzerinde yer alan BTK Hattında tamamlanan bu modernizasyon çalışmaları neticesinde, yıllık yük elleçleme ve taşıma kapasitesinin 1 milyon ton dan 5 milyon tona çıkacağı da bildirilmiştir. Bu sayede Ülkemiz üzerinden Asya'dan Avrupa'ya ve tersi yönlü taşımalarda BTK hattının taşıma kapasitesi ve verimliliği arttırılmış ve Orta Koridor üzerinde Çin-Avrupa ve tersi yönlü taşımalara da hazır hale getirilmiştir. Şirketimiz BTK güzergahı taşımalarında geçtiğimiz yıl bu modernizasyon çalışmaları nedeniyle yaşadığımız hacimsel daralmanın, bu gelişmeler neticesinde ortadan kalmış olacağı ve BTK hattı taşımalarımızda hacimsel artışlar yaşanacağı öngörülmektedir. Paylaşılan bu olumlu durumun hem şirketimiz taşıma ve terminal gelirlerine ve karlılığına önemli katkı sağlayacağı hem de ülkemizin lojistik merkez olarak konumunun güçlenmesini sağlayacağı düşünülmektedir.

AVGYO… Şirketimiz portföyünde yer alan, İstanbul ili Şişli İlçesi Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta bulunan bağımsız bölümün mevcut kiracısı Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin aylık kira bedelinin 03.05.2024 tarihinden itibaren 52.820TL+KDV (95 m2) olarak yenilenmesine karar verilmiştir.

KONTR… Kontrolmatik Teknoloji iştiraki POMEGA Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. (POMEGA) ve VARTA AG iştiraki olan VARTA Storage GmbH (VARTA), sektöre öncülük edecek bir iş birliği kurmak üzere Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalamıştır. İki şirket arasında kurulacak olan bu iş birliği, VARTA'nın batarya sektöründeki yaklaşık 140 yıllık uzmanlığının kazandırdığı geniş satış ağı ve güçlü marka bilinirliği ile POMEGA'nın üretim kapasitesi ve LFP batarya teknolojisindeki uzmanlığını bir araya getirmeyi hedeflemektedir. VARTA, POMEGA iş birliğiyle, NMC (Nikel-ManganezKobalt) teknolojisinden POMEGA ürünlerini kullanarak LFP teknolojisine geçmeyi ve POMEGA'nın ürettiği endüstriyel depolama ürünlerini ve çözümlerini sunan yeni bir segmenti bünyesine katmayı hedeflemektedir. Ayrıca konut tipi ve mobilite depolama çözümlerinin de VARTA & POMEGA iş birliğiyle POMEGA Polatlı tesislerinde OEM olarak üretilerek global pazarda satışa sunulması planlanmaktadır. Taraflarca kurulacak ortak girişim üzerinden, POMEGA ürünleri kullanılarak geliştirilecek enerji depolama çözümlerinin Avrupa finansmanı ile Balkanlar'a ve Türkiye'ye aktarılması ve yatırımcılara Avrupa kaynaklı ihracat kredi fonlarının kullanım olanağının sağlanması hedeflenmektedir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı