Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xi’nin Avrupa ziyaretinden beklentiler büyük

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Fransa, Sırbistan ve Macaristan’a yapacağı ziyaretler bu ülkelerdeki farklı çevrelerden kişiler tarafından merakla bekleniyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Fransa, Sırbistan ve Macaristan’a yapacağı ziyaretler bu ülkelerdeki farklı çevrelerden kişiler tarafından merakla bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın özel danışmanı Roger Sebbagh, Xi’nin Fransa ziyaretinin ikili dostluk ve iş birliği ilişkilerinin sürekli derinleştiği bir ortamda yapılacağını dile getirdi. Bu yılın Fransa ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 60. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Sebbagh, “Dostluğumuz General Charles de Gaulle’nin döneminde başladı ve nesillerdir devam ediyor. Xi’nin Fransa ziyaretini memnuniyetle karşılıyoruz ve ziyaretin ikili dostluk ve iş birliğini her açıdan güçlendirmesini temenni ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Sırbistan İç ve Dış Ticaret Bakanı Tomislav Momirovic de Xi’nin yeniden ülkesini ziyaret edecek olmasının onur verici olduğunu dile getirdi.

Son birkaç yıl içinde Çin ile Sırbistan arasında otoban ve yüksek hızlı demir yolu dâhil olmak üzere birçok iş birliği projesi yürütüldüğünü hatırlatan Momirovic, Çin ile özellikle ileri teknoloji ve yapay zeka gibi alanlardaki iş birliğini geliştirmeyi temenni ettiklerini belirtti.

Macaristan merkezli ATV Yayın Grubu’nun CEO’su Tamas Kovacs, Xi Jinping’in Macaristan’a yapacağı ziyaretin iki ülke arasındaki iş birliğini yeni düzeye taşıyacağını sabırsızlıkla beklediklerinin altını çizdi.

Kuşak ve Yol’un inşası kapsamındaki ikili iş birliğinin sıkılaştığına işaret eden Kovacs, Macaristan yönetiminin Doğu Açılımı politikasının ikili işbirliğini daha da geliştirdiğini belirtti. Kovacs, Xi’nin ziyaretinin ikili iş birliğini daha ileriye taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı